De Tour - Drometour

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Evenement
Evenement - de TourDrômeTour, een sfeervol, kleinschalig fietsevenement met voor elk wat wils


Stichting DrômeTour organiseert van 30 mei to 6 juni de tiende editie van de DrômeTour. Je kunt kiezen uit tochten van 40, 70 en 100 kilometer, die met pijlen zijn uitgezet. De fietsweek wordt afgesloten met de beklimming van de bekende berg Mont Ventoux. Je kunt die dag in plaats van de de Mont Ventoux ook een vlakkere route kiezen
Fraai fietsgebied in Provençaalse sfeer


Voor de sportieve toerfietser is La Drôme één van de mooiste gebieden in Frankrijk. DrômeTour is een sfeervol fietsevenement met prachtige tochten door een afwisselend, rustig, autoluw gebied.  Je vindt er uitdagende beklimmingen en fraaie afdalingen.  Je fietst door indrukwekkende bergkloven, langs lavendelvelden, olijf- en wijngaarden en door schilderachtige plaatsjes. Dit alles  geeft het je gevoel een “Drôme-vakantie” te beleven.

Het fietsgebied is een Voor-Alpen-gebergte met Provençaalse invloed. In juni is de Drôme voor de tourfietser “The place to be”. Juist dan is het uitstekend fietsweer en is de natuur op z’n mooist. Je zult de Drôme beleven met al je zintuigen. De heerlijke geur van bloeiende lavendel komt je tegemoet.

Je kunt als DrômeTour-deelnemer niet alleen genieten van zorgeloos fietsen en de prachtige natuur, maar ook proeven van de Provençaalse cultuur. Sfeervolle, kleurrijke Provençaalse markten, musea en andere bezienswaardigheden in de veelal pittoreske plaatsjes worden door de organisatie in de routes opgenomen. Bij de DrômeTour kan je de gepijlde tochten op eigen gelegenheid fietsen, maar je kan je ook aansluiten bij de groepen die al dan niet onder begeleiding van DrômeTour-begeleiders fietsen.
Verblijf van low budget tot luxe, met DrômeTour korting


Tijdens de DrômeTour-week zijn er diverse verblijfsmogelijkheden. Je kunt terecht met eigen tent, caravan of camper op de met ruime staanplaatsen fraai ingerichte Camping Le Pilat. Ook is het mogelijk om daar te verblijven in comfortabele mobile homes.

Camping le Pilat, in het kleine plaatsje St-Ferreol-Trente-Pas, is het centrale punt waar de inschrijving plaatsvindt en waar, met uitzondering van de vrijdag, de start en finish van de  toertochten is.
Ook kan je kiezen voor verblijf op in de nabijheid gelegen aantrekkelijke campings, in gites (vakantie woningen) of in appartementen en hotels op prachtige locaties. Bij alle in deze site gelinkte verblijfsvoorzieningen kunt u reserveren. Onder vermelding van “Deelnemer DrômeTour”, ontvangt u tijdens het evenement bij camping Le Pilat “DrômeTour-korting”.
Maaltijd service met de smaak van de Provence


Geniet van het gemak. Fietsen is je doel. Je wordt in de week van de DrômeTour in de gelegenheid gesteld gebruik te maken van een totaalpakket echte “fietsmaaltijden”. Dit totaal arrangement bestaat uit: op zaterdagavond 30 mei een drie gangen diner, de volgende dagen:
‘s morgens ontbijt, na het fietsen een pastamaaltijd en in de avond een drie gangen diner, op zaterdagochtend 6 juni kan je tot slot nog een ontbijt nuttigen. Op Camping Le Pilat worden deze maaltijden tijdens het evenement met speciale “DrômeTour-prijs” aangeboden. Uiteraard proef je in het heerlijke drie gangen diner de smaak van de Provence. De Totaal Maaltijd Service prijs: € 230,00 (Voor meer informatie over de maaltijden, zie Verblijf)
Bijprogramma’s


Uniek bij de DrômeTour zijn de bijprogramma’s. Naast het fietsen van de tochten  zijn in de DrômeTour evenementenweek leuke en interessante bijprogramma’s  voor deelnemers en meegekomen partners. Zo zijn er onder meer voor de fietsers: clinics over racefietsonderhoud en fietsen in de bergen en er wordt een lezing gehouden over de achtergronden van trainen. Voor de niet fietsende partners zijn er onder andere culturele, sportieve en creatieve activiteiten.

Resumerend, wat biedt DrômeTour

  • Nederlandstalige assistentie tijdens de DrômeTour-week
  • Een welkomstpakket met: algemene informatie, routebeschrijvingen met hoogte profielen en toeristische informatie
  • DrômeTour-wielerkleding tegen sterk gereduceerde prijzen
  • Honderden kilometers zeer goed gepijlde routes door een prachtig, autoluw fietsgebied.
  • Deskundige Nederlandstalige begeleiding bij het fietsen indien gewenst
  • Fietsclinic “Fietsen in de bergen” tijdens de “proloog”, indien gewenst
  • Assistentie op het parcours in geval van onherstelbare materiële schade
  • Assistentie in geval van lichamelijk letsel (E.H.B.O. aanwezig)
  • Een bijprogramma, met leuke en interessante clinics en andere activiteiten, voor zowel de deelnemers als hun partners (voor enkele onderdelen van het bijprogramma wordt een bijdrage gevraagd.)
  • Tijdens de DrômeTour-week DrômeTour-korting voor verblijf op camping Le Pilat
  • Een sfeervolle fietsweek in een prachtige ambiance


“Ik heb genoten en nog eens genoten. Prima begeleiding en een leuke ploeg op een prima locatie met een prachtig fietsgebied.”
– Pim van Pomp, Giesbeek.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu