Routes - Drometour

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Evenement
Evenement - RoutesDe routes in het departement La Drôme


In het departement La Drôme wordt op zondag met een “proloog” van dertig, veertig of 70 kilometer een eerste ervaring met het fietsgebied opgedaan. De volgende vier dagen kunnen er routes van circa veertig, zestig à zeventig en honderd kilometer gefietst worden. De week wordt afgesloten met de beklimming van de Mont Ventoux. Voor deelnemers die niet de Mont Ventoux willen beklimmen is er een vlakkere alternatief. Zie onderstaand: “De Mont Ventoux als afsluiting

De fietsclinic “Fietsen in de bergen”

Tijdens de “proloog” worden deelnemers in staat gesteld om een fietsclinic te volgen. Deze clinic is vooral bedoeld voor de deelnemers die niet of nauwelijks ervaring hebben met het fietsen in de bergen. Voor de veiligheid en het fietsplezier in de DrômeTour-week beveelt de organisatie deze clinic aan.
De Mont Ventoux als afsluiting


Voor de laatste etappe op vrijdag maken de deelnemers met eigen vervoer een uitstapje naar het departement La Vaucluse. Daar wordt gestart voor de laatste en allergrootste uitdaging: de beklimming van de bekende berg Mont Ventoux. De start vindt dan plaats in Bedoin. Er wordt daar gefietst over circa veertig en negentig kilometer. De veertig kilometermeter route gaat rechtstreeks door het “maanlandschap” en het bos weer naar Bedoin. De liefhebbers voor 90 kilometer tocht gaan bij Chalet Reynard richting Sault en daarna door de imposante Gorges de Nesque terug naar Bedoin.

Toerfietsers die de voorkeur geven aan het fietsen van een vlakkere route kunnen kiezen voor een alternatief. Speciaal voor hen wordt een gepijlde route uitgezet heen en terug door de Gorges du Nesque. Een van de mooiste Gorges in Frankrijk.

Hoe worden de toertochten georganiseerd

    • De routes worden met pijlen volgens de normen van de Nederlandse Toer Fiets Unie uitgezet.
    • Bij onherstelbare schade aan de fiets, kan men een beroep doen op de noodnummers. Die staan op het deelnemerskaartje die elke deelnemer in zijn welkomstpakket ontvangt. Een bezemwagen komt je dan zo vlug mogelijk ophalen.
    • De Nederlandse begeleiding bestaat onder andere uit vrijwillige begeleiders voor de fietstochten. Deelnemers kunnen zich bij hen aansluiten. Velen zullen op eigen tempo klimmen en afdalen. Boven op de cols of berg en beneden in het dal wordt aangegeven waar op elkaar wordt gewacht. Het staat uiteraard voor een ieder vrij om individueel of in zelf samengestelde groepjes of groepen de toertochten in eigen tempo te fietsen.U bepaalt zelf uw afstand


De DrômeTour is een fietsvakantie evenement waarbij u binnen de aangeboden mogelijkheden zelf uw afstanden kiest.


Hoe zwaar is de DrômeTour


Hoe zwaar een fietstocht wordt ervaren is uiteraard persoonlijk. Dat kan afhangen van de ervaring, de leeftijd en de mate van getraindheid. Ook de mate van inspanning speelt een rol. En natuurlijk zijn ook het parcours en de afstanden die de deelnemer kiest bepalend. Een onderzoek over de ervaringen met de DrômeTour gaf dat ook aan. Goed getrainde en met fietsen in de bergen (zeer) ervaren deelnemers gaven aan dat ze de DrômeTour als matig zwaar (d.w.z. goed te doen) ervoeren. Minder ervaren en (on)getrainde deelnemers vonden de DrômeTour pittig tot zwaar.


Uitgifte routebeschrijvingen


De routebeschrijvingen worden in het welkomstpakket uitgereikt op zaterdagmiddag 30 mei vanaf vijf tot zeven uur op camping Le Pilat.
Voorafgaande aan het evenement zijn alle GPX-bestanden te downloaden onder downloads (inlog aan te vragen bij het bestuur).


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu